Gyakran Ismételt Kérdések

K: Mivel tudtok többet, mint a többi drónos cég?
V: Mi már hosszú évek óta foglalkozunk fotózással és videózással és összesen több, mint 3000 rendezvény áll mögöttünk, a drón számunkra egy repülő kamera, ami új perspektívát ad a munkához.

K: Csak drónvideókat csináltok?
V: Nem. Vállalunk teljeskörű digitális dokumentálsát a földről is.

K: Ki lehet próbálni a drónt? 
V: Nem.
K: Biztos?!
V: Igen.

K: Tele van az internet drónbalesetekkel. Nem veszélyes ez?
V: De igen. Viszont szinte az összes baleset emberi hibára vezethető vissza, épp ezért gyakorultunk sokat és hasznáunk szigorú szabályrendszert a munkavégzés során. 

K: Mennyire biztonságosak a drónok, amit használtok?
V: A régi mondás szerint: A felszállás opcionális, de a földet érés kötelező. Felsőkategóriás eszközöket használunk, amelyek számos biztonsági mechanizmussal rendelkeznek, továbbá az emberi hiba kiküszöbölése érdekében dolgoztunk ki saját munkavégzési kézikönyvet, ezzel is minimalizálva a hiba lehetőségét. 

K: Zuhantatok már le drónnal?
V: Nem, de a tanulás során tönkretettünk pár propellert. A közhiedelemmel ellentétben a propeller nem törik darabokra, ha hozzáér valami és még sérülés esetén is képes irányítható maradni.

K: Mik a repülés kizáró okai?
V: Az eső (és hó), mert a drón nem vízálló, az erős szél, mert elfújja a drónt, az erős napszél, mert megnehezíti a kommunikációt és az éjszaka, mert nem biztonságos

K: Mások repülnek emberek felett és még éjszaka is. Ti miért nem?
V: Éjszaka kevésbé biztonságos a repülés, mivel az pozició tartó elektronika sötétben nem megbízható, gyengébb a GPS jel és szemmel nehezen észrevehetőek az olyan veszélforrások, mint pl egy denevér.

K: Nyers videónál D-log rögzítést lehet kérni?
V: Igen.

K: Hogy viselik az állatok a drón jelenlétét? Állatok közelében dolgoztok-e? 
V: A rotorok sebessége magasfrekvenciás hangot eredményez, amire a legtöbb állat felfigyel. A kisállatok érdeklődése vegyes, a kutyák előszeretettel üldözik a drónt, a lovak, a marhák és nagyobb testű állatok nem foglalkoznak vele. Ha biztosítható elzárt leszállóhely, ahova nem tudnak a környezetben fellelhető állatok odamenni, akkor nem okoznak gondot.